Konferencja – Innowacyjne rozwiązania w rolnictwie ekologicznym – aktualne trendy i perspektywy

Kujawsko-Pomorski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Minikowie

serdecznie zaprasza wszystkich zwolenników rolnictwa ekologicznego oraz żywności ekologicznej na

konferencję pn. „Innowacyjne rozwiązania w rolnictwie ekologicznym – aktualne trendy i perspektywy”

Wydarzenie on-line dnia 3.12.2020r. godz. 10:00

 

Rejestracja na konferencję poprzez kliknięcie na poniższy link:

https://kpodr.clickmeeting.com/innowacyjne-rozwiazania-w-rolnictwie-ekologicznym-aktualne-trendy-i-perspektywy/register?_ga=2.29449654.841261182.1605161390-1447814249.1601988734

W programie konferencji :

Temat Zagadnienia Prelegent Czas
Otwarcie konferencji Wprowadzenie Dyrektor KPODR 10:00-10:15
 „Jakość żywności ekologicznej i jej wpływ na zdrowie”
  1. Czy żywność ekologiczna może mieć wpływ na zdrowie człowieka i dlaczego?
  2. Walory jakościowe żywności ekologicznej
Maria Rembiałkowska

SGGW

 

 

10:15- 11:15
„Nowe rozporządzenie i nowe wyzwania dla rolnictwa ekologicznego

 

 

  1. Najważniejsze zmiany dla producentów ekologicznych;
  2. Wpływ nowego rozporządzenia na produkcję ekologiczną w Polsce;
  3. Co będą gwarantować nowe przepisy?
Dorota Metera

Bioekspert

11:15- 12:15
„Jak zmieniają się konsumenci żywności ekologicznej”

 

  1. Jakie są obecne trendy na rynku żywności ekologicznej? – preferencje konsumentów
  2. O rozwoju rynku żywności ekologicznej;
Sylwia Żakowska-Biemans

SGGW

12:20-13:20

Kontakt z osobą odpowiedzialną za konferencję:

Agnieszka Dobosz-Idzik tel.  723 692 568

20 listopada, 2020Odnośnik bezpośredni